Acesta anestezie are indicatii restranse, folosindu-se pentru extractii dentare la bolnavii cu tulburari sangvine. Pentru anestezia intraligamentara si intrapapilara se folosesc ace foarte scurte, subtiri si flexibile.

In anestezia intrapapilara, acul este tinut perpendicular, inteapa papila gingivala interdentara, mezial si distal de dintele de extras. Se injecteaza aproximativ 0,25 ml anestezic in papila si ligamentul circular.

Anestezia intraligamentara produce o anestezie in caz de esec a altor tehnici. Indicata pentru tratamente stomatologice conservatoare ea implica o gingie sanatoasa, un spatiu periodontal suficient de larg, leziunea fibrelor gingivo-dentare, in principiu, fiind reversibila. Dupa anestezia papilelor, injectia se face la fata meziala si distala a dintelui respectiv in spatiul alveolo-dentar. Acul patrunde cu bizoul spre radacina, pe o profunzime de 3-4 mm, anestezicul fiind injectat progresiv sub presiune constanta. La molari este necesara injectare vestibulara si orala. Seringa ‘stilou’ este foarte potrivita pentru aceasta tehnica; se obtine pentru 6-7 minute (per dinte).