Compozitie
Hydrocal contine: hidroxid de calciu, hidroxiapatita, saruri de calciu, carbonat de sodiu anhidru, oxid de magneziu.

Utilizare
Hydrocal este un hidroxid de calciu pur sub forma de pudra pentru prepararea pastelor de obturare. Produsul este utilizat in actiunea de creare a barierelor remineralizante a tesutului dur, fiind folosit pentru umplerea temporara a cavitatii dintelui. Este recomandata utilizarea serului fiziologic pentru prepararea pastelor de obturare.

Instructiuni de utilizare
Amestecati HYDROCAL cu apa distilata sau ser fiziologic pana obtineti consistenta cremoasa. Introduceti pasta in canal utilizand un ac lentullo sau un instrument de largire. Lasati pasta in canal pentru o perioada cuprinsa intre o saptamana si 30 de zile.

Contraindicatii
Nu utilizati produsul pentru pacientii cu hipersensibilitate la componentele acestuia.

Atentie
Este irinant pentru ochi. In caz de contact clatiti imediat cu o cantitate mare de apa si solicitati sfatul medicului. Produsul poate irita pielea sau membrana mucoasa a cavitatii bucale. In caz de inghitire, consumati o cantitate mare de apa. Cereti sfatul medicului. Este necesara purtarea manusilor si ochelarilor de protectie in timp ce se lucreaza cu produsul.

Depozitare
A se feri de umiditate.
A se pastra in ambalajul original, la o temperatura sub 25 de grade.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Odata ce recipientul este deschis, data de expirare nu se schimba in cazul in care acesta este inchis bine dupa fiecare utilizare.
A se feri de lumina soarelui.

Manipulare
Recipientele goale trebuie aruncate in mod responsabil.

Ambalajul
Recipient cu pulbere de 10g.