De ce sa vizitam medicul stomatolog pedodont?

Ca si un medic pediatru, stomatologul pedodont este foarte bine instruit cu privire la cresterea si dezvoltarea copilului. Aceste cunostinte il ajuta pe specialist sa cunoasca atat nevoile dentare specifice cat si nevoile emotionale ale copiilor si sa le induca obiceiuri pentru o ingrijire dentara sanatoasa si o atitudine pozitiva fata de vizitele la stomatolog.

Secretele unei vizite placute

Medicii dentisti considera ca prima vizita a copilului la cabinet trebuie sa fie distractiva, educativa si mai ales, sa creeze o impresie pozitiva. Aceasta abordare ii ajuta sa furnizeze copilului servicii stomatologice de cea mai buna calitate si sa petreaca suficient timp cu parintii pentru a raspunde la toate intrebarile.

Dialog cu copii si parintii

Medicii pedodonti ii invata pe parinti si pe copil cum sa ingrijeasca cat mai bine dantura, sfatuindu-i asupra unui regim alimentar corespunzator si raspunzandu-le la eventualele intrebari suplimentare.

Le explica ce anume cauzeaza cariile, ce pot face pentru a le preveni si cum copii pot ajuta la prevenirea afectiunilor gingiilor si dintilor printr-o periere corespunzatoare. Toate informatiile sunt furnizate in functie de varsta copilasului, astfel incat sa il incurajeeze si sa-i capteze interesul.

Colaborarea dintre parinti, copil si medicul pedodont stomatolog va da nastere unor obiceiuri sanatoase cu privire la igiena dentara a copilasului.