Brandul stomatologicCabinetele stomatologice se gasesc intr-un climat plin de clinici care ofera tratamente si servicii comparabile. Cheia succesului este sa te diferentiezi de ceilalti , sa arati si sa te simti ca si cum ai avea “ceva special” de oferit pacientilor, sa faci o prima impresie extraordinara pentru ca pacientii sa revina. Cu toate acestea, adevarul este ca multe cabinete arata si se comporta la fel. Asadar, cum iti diferentiezi cabinetul?

1. Nu folosi un nume obisnuit
Alege un nume unic, relevant si memorabil pentru cabinetul tau pentru a minimiza conflictul de interese cu alte cabinete si pentru a iesi in evidenta.
Nu iti lasa cabinetul sa se piarda in mijlocul celorlalte cabinete cu brand si marketing neinspirat, cum sunt obisnuitele “Smile + nume ”, un logo plictisitor cu dinti si un website de duzina.

2. Nu folosi un logo neinspirat
Cand ai fost ultima data la restaurant si ai remarcat modul ingenios de a face un lo
go cu vesela si tacamuri? Sau la supermarketuri cand te lovesti de aceleasi laitmotive in ceea ce priveste brandul?
Este foarte usor sa te diferentiezi de ceilalti , daca iti creezi un brand unic. Acest brand ar trebui sa fie pe aceeasi lungime de unda cu atmosfera din cabinet, echipa si serviciile pe care le oferi, precum si pacientii tinta.

3. Nu iti face un website ieftin
Sa iti creezi un website poate fi uneori descurajator si nu numai din punct de vedere al costurilor. Un numar mare de cabinete aleg niste firme de web-design care de obicei folosesc template-uri pentru producerea site-ului, care o sa arate ca toate celelalte. Pe termen lung , e si mai daunator, prin pierderea potentialilor noi pacienti.

Website-urile au la dispozitie cam 30 de secunde sa acapareze pacienti, si totusi multe site-uri nu lasa o prima impresie puternica. Folosind un brand obisnuit si aceleasi imagini care se gasesc si pe alte site-uri , nu o sa ai un element vizual de diferentiere fata de celeleate site-uri, implicit cabinete.

Daca vrei sa iti demonstrezi experienta, poate fi tentant sa descrii pe larg probleme dentare si tratamentul lor in locul unei prezentari prietenoase , profesionale a serviciilor pe care le oferi. Pacientii nu cauta diagnostice pe site ; vor doar sa se asigure ca sunt pe maini bune.

4. Nu folosi prea multe mesaje
Esti entuziasmat de directia pe care o ia cabinetul tau, de serviciile pe care le oferi , de noile echipamente pentru tratamentele restauratoare, deci e de inteles daca vrei sa dai zvon in tara.
Ce cale mai buna de a face acest lucru decat a suprasatura cu cat mai multe mesaje de marketing pe site si in publicatiile tiparite ? Problema este ca prea multe mesaje ii pot coplesi pe pacienti.

Sa vizitezi un site plin de mesaje de marketing poate semana ca un meniu de fast-food. Pacientii nu vor sti ce sa aleaga iar mai apoi vor fi dezamagiti de alegerea facuta.
In loc sa zapacesti potentialul pacient cu informatii despre toate tratamentele tale, mai bine il faci sa se simta comfortabil si increzator in serviciile tale.
Cu o atenta planificare , mesajele de marketing pot aparea potentialilor pacienti ca o serie de oferte speciale, care ii vor aduce inapoi.

5. Nu face exces de SEO
Search Engine Optimisation (SEO): trei cunvinte care pot induce teama neinitiatilor si pot genera opinii divergente printre cei care cred “ca stiu” . In efortul de a capta atentia motoarelor de cautare si de a prinde acel inselator loc unu pe Google, tentatia este de a-ti umple site-ul cu cuvinte cheie si continut optimizat.
Din pacate , optimizarea in exces este contraproductiva ; iti compromite calitatea site-ului si valoarea brandului; pe deasupra, paginile pot parea suspecte sau spam.

Optimizarea este folosita pentru a aduce trafic, dar prefer calitatea in locul cantitatii oricand. Realizeaza niste cercetari sa vezi ce cuvinte cheie folosesc pacientii (Google Analytics e o unealta foarte utila ) si optimizeaza continutul site-ului prin folosirea inteligenta a link-urilor , ofertelor si a continutului.
Florin Ispas

Dr. Florin Ispas