Albirea dintilor acasa este unul dintre cele mai cerute tratamente de estetica dentara de catre pacient, deoarece se evita sedintele lungi petrecute pe scaunul stomatologic, pacientul se poate deplasa in timpul folosirii kitului de albire iar albirea se face treptat (evitandu-se astfel sensibilitatea post-tratament).

Ultradent este o companie americana cu traditie in industria stomatologica, fiind unul dintre principalii producatori de materiale dentare de top. Opalescence este produsul Ultradent cu destinatie in estetica dentara, produs ce poate fi gasit sub mai multe concentratii: de la 6% peroxid de hidrogen si pana la 45% (Opalescence Quick – produs ce trebuie folosit in cabinetul stomatologic, strict sub supravegherea medicului dentist).

Opalescence Go Patient Ultradent este kitul de albire pentru acasa, ce are gel cu o concentratie de peroxid de hidrogen de 6%, aplicat in gutiere preformate, pentru a usura utilizarea lui de catre pacient.

Avantajele folosirii acestui kit de albire:

 • rezultate rapide datorita peroxidului de hidrogen;
 • contine gutiere preformate, flexibile, gata de utilizare, ce pot fi adaptate cu usurinta;
 • albirea se realizeaza treptat – fiind un tratament pe 10 zile, in cazul aparitiei sensibilitatii dentare, tratamentul poate fi oprit;
 • poate fi cumparat in trei variante, avand arome diferite: menta, pepene galben, piersica.

Doresc sa-mi fac albire si nu stiu daca este recomandat. Ce fac?

Chiar daca acest kit poate fi folosit acasa, vizita la medicul dentist este obligatorie.

Albirea dentara se face dupa o igienizare profesionala (detartraj ultrasonic, periaj profesional, airflow) in cabinetul stomatologic, deoarece pe dinti pot exista depuneri de tartru ce pot impiedica contactul dintre gelul de albit si suprafata dintelui. Deasemenea, inainte de a incepe tratamentul de albire, trebuiesc tratate toate afectiunile de la nivelul dintilor – indepartarea cariilor si a resturilor dentare.

Tratamentul cu Opalescence GO Patient nu este recomandat pacientilor care au afectiuni importante ale smaltului (demineralizari, eroziuni, atritii), femeilor gravide sau care alapteaza si copiilor pana la 14 ani.

Cum se foloseste kitul de albire Opalescence GO Patient 6%?

Fiind un sistem cu gutiere preformate, Opalescence GO Patient este foarte usor de utilizat:

 • in primul rand, se desigileaza o pereche de gutiere;
 • se urmareste marcajul inscriptionat pe maner, pentru a identifica gutiera pentru partea superioara (pe maner este scrisa litera U – upper) si cea pentru partea inferioara (litera – lower);
 • se introduc gutierele, pe rand – acestea se centreaza cu ajutorul degetelor, prin presare usoara;
 • dupa ce s-a centrat fiecare din gutiere, se scoate lingura colorata;
 • daca este nevoie, se ajusteaza pozitia gutierei;
 • fiecare sedinta de albit dureaza 60 de minute si nu trebuie sa depaseasca 90 de minute;
 • la final, spalati-va pe dinti – recomandata este pasta de dinti OPALESCENCE cu efect de albire.

ATENTIE!

 1. Inainte de a aplica gutierele, periajul dentar este OBLIGATORIU. Deasemenea, este recomandata si folosirea atei dentare.
 2. A nu se inghiti gelul de gutiera!

Urmariti imaginile si inregistrarea video de mai jos pentru vedea modul de utilizare al gutierelor de albire Opalescence GO Patient de la Ultradent:


PASUL 1: Indepartati gutiera din ambalaj

PASUL 2: Centrati gutiera pe arcada

PASUL 3: Aspirati sau inghititi usor

PASUL 4: Indepartati lingura colorata

PASUL 5: Ajustati pozitia gutierei (daca este necesar)

PASUL 6: Purtati gutiera timp de 60-90 de minute

Kitul de albire pentru acasa Opalescence GO Patient de la Ultradent, contine gelul de albire cu 6% peroxid de hidrogen in 10 gutiere preformate – tratamentul este pentru 10 zile.

Conditii de pastrare: a se feri de lumina soarelui si caldura, a se pastra la rece.

DE RETINUT!
Albirea dentara nu este permanenta. In functie de alimentatia fiecaruia, tratamentul trebuie reluat la un anumit interval de timp. Spre exemplu, o persoana care consuma tutun, bauturi si alimente colorate, va trebui sa apeleze mult mai rapid la un tratament de albire comparativ cu o persoana care nu consuma astfel de produse.

Desi concentratia de peroxid de hidrogen este mica, sensibilitatea dentara poate sa apara oricand. Nu trebuie sa va alarmati, este un efect secundar ce apare frecvent.

Pentru a mentine mai mult timp efectul de albire, este recomandata folosirea unei paste de dinti pentru intretinere, cum ar fi pasta de dinti OPALESCENCE.

PAREREA UTILIZATORILOR*

Andreea V.
Este un produs eficient si il recomand cu caldura. Merita fiecare banut.

Andrei M.
Am folosit acest kit la recomandarea medicului meu dentist si sunt destul de multumit. Acum un doi ani, am facut un tratament de albire in cabinet si desi am obtinut rezultate mai bune, prefer kitul pentru acasa. Dupa albirea la cabinet am avut dureri aproximativ doua saptamani!!!

* Parerile utilizatorilor provin din mesajele primite folosind campurile de mai jos, dar si de pe alte site-uri de specialitate romanesti.