Medicina Dentara Apollonia

Facultatea de Medicina Dentara din Universitatea “Apollonia” se identifica prin respect pentru studenti, calitate si mobilitate a corpului didactic, cultura calitatii si cultul valorii, performantei si competentei, cu abordari moderne, in conformitate cu necesitatile reale ale studentilor si adaptate cerintelor pietii europene a muncii.

Facultatea de Medicina dentara asigura cadrul adecvat si resursele necesare pentru pregatirea practica si teoretica:

  • sali de predare
  • laboratoare didactice: biochimie, anatomie, fiziologie, farmacologie, biofizica, biomateriale
  • 4 clinici de specialitate: odontologie/parodontologie, chirurgie OMF/implantologie, ortodontie-pedodontie si protetica/reabilitare orala complexa
  • sali de lucrari practice si de modelaj

Dotarea spatiilor pentru activitatile didactice si de cercetare corespunde nivelului actual de dezvoltare a cunoasterii stiintifice, este compatibila cu cea din universitatile europene si cu bunele practici internationale si respecta normele tehnice, de siguranta si igienico-sanitare in vigoare.

Disciplinele de studiu din planul de invatamant sunt structurate pe trei categorii:

  1. discipline fundamentale
  2. discipline de specialitate
  3. discipline complementare.

Disciplinele prevazute in planurile de invatamant urmeaza o succesiune logica si definesc competente generice si de specialitate, in deplina compatibilitate cu cadrul de calificari national, cu programele de studii similare din statele comunitare si extracomunitare, respectandu-se Sistemul European de Credite Transferabile.

Facultatea de Medicina Dentara desfasoara o activitate continua de identificare, dezvoltare, testare, implementare si evaluare a unor tehnici noi de invatare eficace, incluzand aici noile aplicatii ale calculatoarelor si ale tehnologiei informatiei.

Organizatie studenteasca: Asociatia Studentilor “Apollonia” (ASA). ASA este o grupare nonguvernamentala, democratica, pacifista, umanista, fara caracter public, non-profit, cu scop lucrativ.

Date de contact
Adresa: Str. Muzicii Nr.2, Iasi, 700511
Email: secretariat.md@univapollonia.ro
Telefon: 0332.882.491
Site: www.univapollonia.ro