Tricrezolformalin este o solutie pentru uz extern folosita deseori in tratamentele stomatologice. Compozitia acesteia cuprinde tricrezol, formol, alcool etilic rafinat, timol cristale si glicerina farmaceutica.

Modul de prezentare: in flacoane din sticla bruna, inchise ermetic cu dop filetat.

Indicatii de utilizare ale Tricrezolformalinului: este antiseptic; caustic si mumifiant in tratamentul gangrenei; folosit in extirparea devitala si amputatia devitala.

Ca orice produs farmaceutic, Tricrezolformalin prezinta contraindicatii: in tratamentele dentare cand urmeaza sa se pastreze vitalitatea pulpei cat si in tratamentele pacientilor care prezinta o hipersensibilitate verificata la acest produs.

tricrezolformalinaCum se utilizeaza Tricrezolformalin?
1. In canalele radiculare se introduc mese sterile imbibate in solutia de Tricresolformalin;
2. O buleta de vata sterila imbibata in solutie se aplica in camera pulpara.
In ambele situatii se recomanda inchiderea cavitatii cu un material de obturatie provizoriu (ex: Citodur, Provis, Dent-o-cav etc.).

ATENTIE!
Solutia de Tricrezolformalin este toxica in contact cu pielea sau prin ingestie, poate sa produca arsuri, este nociva prin inhalare. In oricare din cazurile specificate, se instituie urmatoarele masuri de prim ajutor:
– Dupa inhalare: aer proaspat, anuntati medicul.
– Dupa contactul cu pielea: spalati imediat cu apa curenta din abundenta. Ungeti cu polietilen-glicol 400 si scoateti imediat toata imbracamintea contaminata.
– In caz de ingestie: consumati multa apa si evitati a va provoca stare de voma (risc de perforare).
– In caz de contact cu ochii: clatiti imediat cu multa apa timp de 10 minute cu pleoapa tinuta larg deschisa. Este indicat consultul de urgenta la medicul oftalmolog.