Un zambet frumos este cel mai bun atu pe care o persoana o poate arata lumii. Acesta te face sa pari mult mai profesionist si te ajuta sa atragi oamenii mai ceva ca un magnet. Cu riscul de a parea superficiali, aparentele conteaza si sunt cele care atrag atentia intial unei persoane. Iar o dantura frumoasa va reusi cu siguranta sa atraga atentia celor din jur.

Un alt lucru ce nu trebuie uitat este ca o dantura frumoasa trebuie sa fie si sanatoasa. Si asta conteaza cel mai mult. Poti avea o dantura de un alb stralucitor dar daca nu este sanatoasa totul este inutil deoarece intr-un final cariile neingrijite la timp iti vor da batai de cap.

Insa in cazul oricarei proceduri stomatologice radiografiile sunt cele care fac diferenta. Radiografia dentara este acea imagine ce se obtine cu ajutorul radiatiilor X. In acest caz cavitatea bucala se supune unor radiatii ce ajuta la identificarea zonelor cu probleme mult mai usor. Atat pentru medicul stomatolog cat si pentru pacient acest lucru este extrem de important deoarece poate facilita procesul de tratare a problemelor dentare. Cu cat este mai exacta o radiografie dentara cu atat va fi mai simplu pentru medic sa localizeze si sa trateze problema. Daca sunteti din Bucuresti, sunt numeroase firme care ofera astfel de servicii, fiind necesar doar o simpla cautare pe internet: radiografii dentare bucuresti unirii. De asemenea, un alt serviciu asemanator, dar mult ami complex si cu o dezvoltare tot mai mare, il reprezinta tomografiile dentare. Acestea au numeroase avantaje, fiind o tehnica moderna in depistarea eficienta a diferitelor afectiuni. Nu sunt numeroase centrele de imagistica dentara care ofera servicii de tomografii dentare, dare le pot fi gasite cu usurinta folosind internetul: tomografii dentare bucuresti unirii.

Cu totii stim ce dureroase pot fi procedurile medicale ce se afla in spatele danturii, drept pentru care o localizare cat mai precisa poate ajuta medicul sa faca mai putine manevre si sa rezolve totul rapid spre bucuria pacientului. Iar cu ajutorul medicinei moderne din ziua de astazi, radiografiile se pot realiza atat in cabinetul medicului cat si in centrele de radiografie specializate pe aceasta tema. Desi pare un flec pentru noi acest lucru vine in ajutor pacientului deoarece nu trebuie sa se mai deplaseze in diferite locatii pentru a beneficia de o radiografie dentara.

Boala paradontala

Un alt avantaj al radiografiilor dentare este ca ele pot depista din timp si anumite probleme dentare cum ar fi boala paradontala. Desi aceasta boala este una destul de grava care netratata la timp poate duce la pierderea dintilor foarte multi oameni nu ii acorda importanta necesara.

Daca dintii nu au carii asta nu inseamna ca ei sunt complet sanatosi. Boala paradontala poate afecta semnficativ dintii de aceea este important sa fie descoperita la timp pentru a putea evita implantul dentar. Principalii factori care duc la formarea acestei boli sunt de natura microbiana desi poate fi generata si de cauze genetice combinate cu factori externi precum fumatul, bolile imune sau stresul.

Acest tip de boala nu poate fi vindecata dar cu ajutorul interventiei chirurgicale ce poate stopa evolutia sa. Iar pacientul joaca un rol esential in mentinerea sanatatii dintilor in acest caz. Cu controale si mantenenta regulata boala poate fi tinuta sub control, lasand dintii sanatosi si frumosi.

Dupa cum se poate observa importanta radiografiilor dentare este esentiala in depistarea la timp a problemelor precum si pentru rezolvarea lor. Pentru ca dintii sanatosi si frumosi dau mai multa incredere in sine si ii ajuta pe mandrii posesori a unei danturi frumoase sa aiba mai multa incredere in sine.