UMF-Iasi-Medicina-Dentara

Facultatea de Medicina Dentara face parte din Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T. Popa” – Iasi, alaturi de Facultatea de Medicina, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Bioinginerie, Facultatea de Moase si Facultatea de Fiziokinetoterapie.

Scurt istoric. Facultatea de Medicina Dentara este o institutie academica structurata si organizata conform unor principii moderne, fiind deasemenea una dintre cele mai prestigioase facultati cu profil medical din tara – la nivel regional, national si chiar international. Istoricul sau a fost influentat de numeroase personalitati din medicina romaneasca iar multi dintre absolventii sai reprezinta acum nume semnificative pentru stomatologia romaneasca si internationala. Trecutul sau onorabil si prezentul dinamic si modern constituie premizele pentru un viitor stralucit.

Facultatea de Medicina Dentara din Iasi a fost creata in 1945 ca o sectie a Facultatii de Medicina, sub indrumarea Prof. Dr. Nicolae Dutescu, fiind prima cu acest profil din tara. Din 1965 functioneaza ca facultate independenta, avand cursuri cu o durata de 6 ani. Dupa 1989 si in special din 1992 facultatea noastra a parcurs un proces de dezvoltare continua, prin marirea numarului de cadre didactice si a numarului de studenti si prin modernizarea clinicilor de specialitate si dotarea lor cu o baza materiala moderna.

Discipline. Facultatea de Medicina Dentara din Iasi are trei discipline.
Departamentul chirurgicale:
– Chirurgie dento-alveolara, anesteziologie in medicina dentara, medicina orala
– Chirurgie orala si maxilo-faciala
– Bazele fizicii si biofizicii in medicina dentara
– Patologie generala si oro-maxilo-faciala
– Chimia si biochimia cavitatii orale
– Preventie oro-dentara
– Stomatologie comunitara
– Dermatologie orala
– Radiologie generala si dentara
– Pedodontie
– Ortodontie si Ortopedie dento-faciala

Departamentul odontologie, parodontologie, restaurari fixe:
– Cariologie
– Endodontie
– Parodontologie
– Proteza fixa. Gnatologie. Estetica dento-stomato-faciala

Departamentul implantologie, restaurari amovibile, tehnologie:
– Proteza partial amovibila si reabilitare implanto-protetica
– Proteza totala
– Tehnologia Protezelor Dentare
– Materiale Dentare
– Diagnostic oro-dentar. Gerontostomatologie
– Ergonomie
– Recuperare psihomotorie si logopedica
– Balneofizioterapie si recuperare functionala orala
– Sanatate publica si management oro-dentar

Organizatie studenteasca: Societatea Studentilor Stomatologi Iasi (SSS). SSS este o organizatie studenteasca, democratica, nonprofit si apolitica care are ca scop asigurarea unui cadru adecvat desfasurarii activitaţilor de studiu, organizarii de manifestari stiintifice, culturale si sportive precum si asigurarea unor conditii propice pregatirii profesionale atât membrilor sai cat si a celorlalti studenti ai Facultatii de Medicina Dentara.

Admitere. Adminiterea la Facultatea de Medicina Dentara se face pe baza unui examen de admitere tip grila, la una din discipline: Biologie sau Chimie. Pentru mai multe detalii accesati pagina de admitere a universitatii www.umfiasi.ro/sites/admitere/Pagini/Default.aspx

Date de contact
Pagina de internet a Facultatii de Medicina Dentara: www.umfiasi.ro
Pagina de internet a SSS Iasi: www.sssiasi.ro
Telefon: +40.232.301.618
Email: medden_decanat@mail.umfiasi.ro
Adresa: Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” Iasi, Str. Universitatii Nr. 16, cod 700115 Iasi, Romania