medicina dentara ovidius constanta

Facultatea de Medicina Dentara are in componenta doua dintre specializarile domeniului: Medicina Dentara, Tehnica Dentara, precum si invatamant postuniversitar de Doctorat.

Facultatea de Medicina Dentara din Constanta este o institutie academica structurata si organizata conform unor principii moderne, beneficiind de o baza logistica si materiala la standarde europene, punand la dispozitia studentilor tot ceea ce este necesar pentru asigurarea unui invatamant de calitate.

Continutul planului de invatamant si structura programelor analitice ale fiecarei discipline, metodele si mijloacele universitare de pregatire, au ca obiective finale:

Specialisti excelenti in medicina dentara, dobandirea competentelor stiintifice si a deprinderilor necesare specializarii aleasa de student, astfel incat la sfarsitul celor sase ani de studii sa poata exercita autonom profesiunea de medic dentist atatintara cat si instrainatate.

Cunostinte temeinice asupra materialelor folosite in medicina dentara.

Dobandirea unor calitati morale si a unei deontologii profesionale, precum si abilitatea de lucru in echipa.

Dobandirea cunostintelor de informatica, limbi straine necesare cercetarii si mobilitatilor studentesti, informarii prin mijloace moderne, structurii psihologice adecvate ideii de pregatire continua.

ADMITERE
Programul de studii Medicina Dentara
Ponderea disciplinelor pentru examenul de admitere, pentru programul de studii Medicina Dentara, astfel: 75 % Biologie si 25% Chimie organica sau Fizica (la alegere).

Criteriile de departajare pentru candidatii aflati pe ultimul loc la medii egale:
1. media la examenul de bacalaureat,
2. nota obtinuta la prima proba a examenului de bacalaureat.

Programul de studii Tehnica Dentara
Ponderea notei de la proba de aptitudini va fi de 50% iar restul de 50% va fi reprezentat de media examenului de bacalaureat.

Criterii de departajare pentru candidatii aflati pe ultimul loc la medii egale:
1. media la examenul de bacalaureat,
2. nota obtinuta la prima proba a examenului de bacalaureat.

DATE DE CONTACT
Adresa: str. Ilarie Voronca nr.7 , Constanța
Website: md.univ-ovidius.ro
E-mail: departamentfmdct[@]yahoo.com
Telefon decanat: 0241.665.727
Telefon secretariat: 0241.545.697
Fax: 0241.545.697